Worstmakerij

In onze worstmakerij produceren wij de lekkerste worsten en vleeswaren. Allemaal bereidt met verse grondstoffen en specerijen. De ambachtelijkheid en de smaak van vroeger komen daar absoluut in terug. Alles wat wij maken, doen wij met liefde voor het vak. En dat proef je.

Gelderse worst

De gelderse worst is de stevige eigengemaakte gekookte worst voor op de stamppot. Met een stevige structuur en een fijne smaak is deze worst een heerlijke delicatesse in de winterse stamppotmaaltijden.

Rookworst

De echte lekkere rookworst wordt bij ons in de worstmakerij in een rookkast boven houtsnippers gerookt. De rookworst kan zo gebruikt worden voor bij de borrel, of eerst worden geweld (verhitten in water maar niet aan de kook brengen).Wij hebben traditionele fijne rookworst en ook kip/rund met kaas, een echte rookworstspecialiteit.

Droge kruidnagelworst

Droge kruidnagelworst is een typisch streekproduct, waarbij de worst na het vullen wordt opgehangen om te drogen. Deze worst wordt dus niet gerookt! Droge worsten worden voornamelijk in het noorden van Nederland gemaakt, omdat daar de luchtvochtigheid geschikt is voor het drogen. De smaak verschilt afhankelijk van de gebruikte kruiden. Kruidnagel is daarvan de meest gebruikte, zo ook bij ons. Heerlijk als borrelhapje of tussendoortje. Onze droge kruidnagelworst is met goud bekroond!

Leverworst

Gemalen en gekookte varkenslever worden vermengd met gemalen varkensvlees en op smaak gebracht met een kruidenmelange. Er zijn vele variëteiten zowel qua smaak als qua structuur. De structuur van Slagerij Mulder is stevig en compact zodat de leverworst goed met een mes aan plakken gesneden kan worden. Behalve als broodbeleg kun je zowel de fijne als grove leverworst perfect gebruiken als snack en borrelhapje.

Je vind bij ons in de winkel 2 soorten leverworst: fijne en boerenleverworst. Onze boerenleverworst is met goud bekroond!

Grillworst

Gesorteerd gemalen varkensvlees, in onze eigen worstmakerij verwerkt tot mooie worsten. Deze worden gekruid en afgegrild in de oven.

Ook vind je nu bij ons in de winkel grillworst, grillworst met kaas kipgrilworst naturel en kipgrillworst met kaas.

Bloedworst

Bloedworst is een ambachtelijk product dat voornamelijk in de herfst wordt gemaakt. De worst wordt gegeten in plakken van ongeveer 1 cm dik die in een koekenpan worden gebakken. Soms wordt er een plak appel meegebakken of wordt het gerecht met stroop geserveerd.

Franse landworst

Een droge worst met kruiden aan de buitenkant. Heerlijk voor een borrelplank vol ambachtelijke producten!


Online bestellen

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.